Post

Konyamızın ufuklu firmalarından birisi; ELFATEK ELEKTRONİK

Elfa Şirketler Topluluğu bünyesindeki Elfatek Elektronik, sektöründe önemli işlere imza atıyor. Büyük başarı yakalayan firmanın bu hikayesinin altında; bilgiye, teknolojiye, insana ve yapay zekaya yaptığı önemli, nitelikli yatırımlar yatıyor.

Üretimin Yıldızları yazı dizimizde bu hafta vizyonuyla, üretimleriyle, ürünleriyle çok farklı bir firmayı taşıyoruz sayfalarımıza. Kurulduğu günden bu yana Ar-Ge yatırımlarına ağırlık veren, üreten, teknolojik gelişmeleri yakından takip edip, ürünlerine ve yatırımlarına yansıtma başarısı gösteren Elfatek Elektronik, önümüzdeki birkaç yılında çok daha önemli işlere imza atmayı planlıyor. Şirketin üretim gamı, hedefleri ve yatırımlarını Elfa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün ile konuştuk.

Kurulduğu gün, Dünya çapında bir firma olma idealiyle yola çıkan Elfatek Elektronik, bugün vinç sektöründe ihtiyaç duyulan tüm elektronik ürünleri, yazılımları kendi bünyesinde üretiyor ve tüm dünyaya satıyor. Özellikle yazılım konusunda oldukça iddialı olan Elfatek Elektronik, Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımlarına büyük önem veriyor.

LİDER OLMAK İÇİN KURULDU

Elfa Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, şirketin kuruluş dönemini şöyle anlatıyor: ”Elfatek 2006 yılında vinç sektöründeki boşluğu doldurmak amacıyla sektöre girdi. O dönemde ülkemizde yerli bir ürün yoktu. Vinç kumandalarında Çin ağırlıklı olmak üzere ithal ürünler kullanılıyordu. Bu boşluğu yerli bir ürünle doldurma hayaliyle başladık. Büyüme ve gelişme sürecini de doğru yöneterek, dünyanın en büyük on firması arasına girmeyi başardık. Bugün 100’ün üzerinde ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz.”

ÜRÜN GAMI ÇOK GENİŞ

Ürün gamlarını her geçen yıl daha da artırdıklarını, sektörün ihtiyacına göre yenilikçi ürünler geliştirdiklerini söyleyen Düzgün, tek ürünle başladıkları üretim serüveninde bugün 200’e yakın ürün çeşitliliğine sahip bir firma konumuna geldiklerini vurguladı. Calaskar kumandaları, mobil vinç kumandaları, mobil sanal gerçeklik uygulamaları, ışıklı ikaz lambaları, ağırlık ölçerler, halatların eğim ölçme cihazı, ekranları da dahil bir vinçte yer alan elektronik ürünlerin tamamına yakınını üretebiliyoruz diyen Bahattin Düzgün, özellikle teknolojik yatırımlar ışığında vinç kumandası sektörüne yeni bir soluk getirdiklerini ifade etti.

 

Merhaba Gazetesi

Kaynak: Konyamızın ufuklu firmalarından birisi; ELFATEK ELEKTRONİK

 

Paylaş